2. DÖNEM SORU KAZANIM LİSTELERİ YAYINDA

2. DÖNEM SORU KAZANIM LİSTELERİ YAYINDA

2. DÖNEM SORU KAZANIM LİSTELERİ

27.02.2024 62

Millî Eğitim Bakanlığı Ölçme ve Değerlendirme Yönetmeliği  09.09.2023 tarihinde 32304 sayılı resmi gazetede yayımlanmıştır. Millî Eğitim Bakanlığı Ölçme ve Değerlendirme Yönetmeliği 5. maddesinin 1. inci fıkrasının; (d) bendinde ''Uygulamalı sınavlar hariç, öğretmenlerin ortak değerlendirme yapabilmelerine imkân vermek üzere birden fazla şubede okutulan derslerin sınavlarının ortak yapılması esastır.''  (f) bendinde ''Okullarda yapılacak ortak yazılı sınavların soruları konu soru dağılım tablosuna göre hazırlanır. Konu soru dağılım tablosu il sınıf/alan zümreleri ve Ölçme Değerlendirme Merkezi Müdürlüğü ile birlikte oluşturulur.'' ve aynı Yönetmeliğin 6. maddesinin 1. fıkrasının ; (ç) bendinde ise "Bakanlıkça yapılacak ortak yazılı sınavlar için Genel Müdürlük tarafından, il/ilçe ve okul geneli yapılacak ortak yazılı sınavlar için il sınıf/alan zümreleri tarafından, konu soru dağılım tablosu hazırlanır ve öğrencilere bildirilir." hükmü yer almaktadır.

    Millî Eğitim Bakanlığının hazırladığı örnek konu soru dağılım tabloları rehber kabul edilerek il/ilçe ve okullarda yapılacak olan ortak sınavlarda kullanılmak üzere konu soru dağılımları ilçe zümre başkanları ve Ölçme Değerlendirme Merkezi tarafından belirlenmiştir. Öğretmenlerimiz okullarında yapacakları ortak sınavlarda konu soru dağılım tablosunda belirtilen kazanımlar ve soru sayılarını dikkate alacaklardır.

 

Bu kapsamda 2. dönem için İlimiz genelinde yapılabilecek olan il/ ilçe ortak sınav ve okulda yapılacak ortak yazılı sınavları için hazırlanan konu soru dağılım tabloları için tıklayınız.